VoxLAB VårFEST er en 3 dagers festival med fokus på nyskrevet vokalrepertoar og nytt musikkteater, og har blitt arrangert siden 2019.

 

Innholdet er hovedsakelig nytt vokalrepertoar utviklet av komponister som jobber med et eksperimentelt vokaluttrykk. Gjennom konserter, verksteder og pågående samarbeid med VoxLAB får komponister mulighet til å utvikle nye verk og dele dem med andre.

 

Med festivalen VoxLAB VårFEST håper vi å nå ut til flere publikum og formidle flere verk. Vi ønsker å satse på en langsiktig virksomhet gjennom årlige festivaler.

VoxLAB hadde stor suksess med sin første VårFEST i 2019

Romprisvinneren Pamela Z var invitert som gjesteartist, og programmet inkluderte urpremierer på to nye musikkdramatiske verk: “Rakel”, av Gro Siri Ognøy Johansen og Kristin Norderval, “Hexe”, av Ruth Wilhelmine Meyer og Øystein Elle. Vi hadde også en kveld med utøvende og improviserende komponister som bl.a. Tone Åse, Sidiki Camara, Oddrun Lilja Jonsdottir.

Selv om koronapandemien førte til store hindringer for VårFEST'20, gjennomførte vi mesteparten av konsertene vi hadde planlagt. Vi presenterte 5 urpremierer av lokale kunstnere på Sentralen, hvorav en av dem Edvardprisvinner 2020 Ruth W. Meyer.

Vi ønsker å gjenta suksessen i år med VoxLAB VårFEST 2021 fra

24.08 til og med 26.08. 

Mer info og program kommer snart!!!