top of page

VoxLAB VårFEST er en 3 dagers festival med fokus på nyskrevet vokalrepertoar og nytt musikkteater, og har blitt arrangert siden 2019. Innholdet er hovedsakelig nytt vokalrepertoar utviklet av komponister som jobber med et eksperimentelt vokaluttrykk. Gjennom konserter, verksteder og pågående samarbeid med VoxLAB får komponister mulighet til å utvikle nye verk og dele dem med andre. VoxLAB har hatt stor suksess med festivalen de siste tre år. VårFEST begynner å bli kjent som en «flerdimensjonell stemmefest» (omtale i Ballade).

 

Romprisvinneren Pamela Z var invitert som gjesteartist i 2019, og programmet inkluderte urpremierer på to nye musikkdramatiske verk av Gro Siri Ognøy Johansen og Kristin Norderval, Ruth Wilhelmine Meyer og Øystein Elle. Vi hadde også en kveld med utøvende og improviserende komponister som bl.a. Tone Åse, Sidiki Camara og Oddrun Lilja Jonsdottir. Selv om koronapandemien førte til store hindringer for VårFEST’ 20, gjennomførte vi mesteparten av konsertene vi hadde planlagt. Vi presenterte 5 urpremierer av lokale kunstnere på Sentralen hvorav en av dem Edvardprisvinner 2020 Ruth W. Meyer. Under VårFest'21 med “The Extended Voice” som overskrift, presenterte vi  en konsertserie bestående av nye verk av ti forskjellige Oslobaserte komponister, i samarbeid med EAU-Electric Audio Unit. Vi hadde fokus på mangfold, og hele åtte av de ti Oslobaserte komponistene hadde bakgrunn fra andre land. Av de tolv komponistene som ble presentert på festivalen var ni kvinner. Programmet inkluderte Norgespremierer av soloverk til de anerkjente internasjonale vokalister/komponister Franziska Baumann og Alex Nowitz, og en stedsspesifikk musikkteaterforestilling av Ann-Helen Schjølberg.

I år VårFEST 2022 - "Nye konstellasjoner!"  fra 23.-25. august 2022 åpner med den Berlin-baserte vokalvirtuosen Sophia Körber og avslutter med den legendariske perkusjonisten og komponisten Limpe Fuchs. Samt presenterer nye verk av 11 Oslobaserte komponister og et versted i sammarbeid med Khio i “Contemporary Vocal Art Practices” og “Musikk og teater – arbeid i grensesonene”.Festivalen byr på et rikholdig utvalg av utforskende vokalrepertoar og musikkteater av komponister og utøvere fra ulike generasjoner, nasjonaliteter og tradisjoner. 

bottom of page