top of page
Franziska Baumann_photo- Francesca Pfeff

Del 1: Foredrag og presentasjon av Franziska Baumann om sitt arbeid - “Voice & Sensor Live Electronics”

I hennes forelesning vil Franziska Baumann diskutere sitt arbeid som komponist og vokalist som spesialiserer seg i gestikk-basert live elektronikk. Hennes forskningsinteresser inkluderer kryssningen mellom filosofi og performance i teknologimiljøer, og kroppens rolle i en tid med teknologiske endringer. Hun har komponert en stor andel arbeid hvor hun prosesserer stemmen, og spiller utdrag ved å bruke MacBook Pro med Steims software JunXion og Ableton Live software og gestikk-kontrollerte MIDI instrumenter.

Forelesning/performance/presentasjonen reflekterer relasjonene mellom en legemliggjort akustisk stemme og ulegemlig romlige stemmer ved gestisk kommunikasjon gjennom SensorGlove grensesnittet. 

Grensesnittet mellom henne som sanger og det utøvende systemet er en del av det integrerte systemet som formidler kommunikasjonen. 

Del 2 Verksted - Kontemporær vokalkunstpraksis & improvisasjon

 

Workshopen gir en mangefasettert innsikt i vokal improvisasjon og vokal performance: stemmeoppvarming, forskjellige sangteknikker og ekspandering av stemmespekteret (emosjoner, energetiske kvaliteter, fysikalitet, gestikk), og søken etter det spontane, den emosjonelle stemmen i et sofistikert, arkaisk eller hverdagslig uttrykk. Videre ser Franziska på utforskning av lyder, melodier, jodling, språk og prosess. Improvisasjonsteknikk står som basis for moduler og idéer for å lede gruppe-performancer for å kunne utforske og avdekke spektre av den menneskelig stemmen i en leken kontekst. 

 

Om: 

Franziska Baumann er en internasjonalt anerkjent vokalist-utøver-komponist. Hun jobber i mange forskjellige felt som inkluderer fri improvisasjon, akustisk vokal performance, vokal performance art med live elektronikk, lydinstallasjoner og interdisiplinært arbeid.

Les mer her

 http://www.franziskabaumann.ch/de/

 

FOREDRAG OG VERKSTED MED FRANZISKA BAUMANN

KHIO kl.14:00-18:00  (Avlyst på grunn av korona)

Program:

Del 1 (14:00 – 16:00): Foredrag og presentasjon av Franziska Baumann om sitt arbeid

Del 2 (16:00 – 18:00): Verksted

Sted: Kunsthøgskolen,Fossveien 24, 0551 Oslo

Pris: gratis

 

For å delta: Send en e-post til voxlab.vaarfest@gmail.com, med noen setninger om deg selv og hvorfor du vil være med. 

bottom of page