top of page

THE TRANSFORMER

 av Natasha Barett

Transformer-1_with_text.png

23.08 KL.19:30

KULTURKIRKEN JAKOB

«The Transformer» er et audiovisuelt performanceinstrument skapt av Natasha Barrett, som benytter det siste innenfor datasyn, lydanalyse og kunstig intelligens. «The Transformer» starter med å «se» og «lytte» på måter som likner våre egne sanser. Deretter, i stedet for vanlig live elektronikk-prosessering, skaper den sin egen lyd og video i sanntid, som en kontrollert hallusinasjon modellert etter perseptuelle egenskaper avledet fra helheten av de inkommende signalene. «The Transformer» er programmert i Max MSP og Jitter, inkludert “sonification”, maskinlæringsverktøyet FluCoMa og 3D-grafikk. Dette er den første fullstendige prototypen: «The Transformer #1», og denne versjonen har blitt trent opp til å gjenkjenne stemmen og bevegelsene til Silje Aker Johnsen. Konserten er en interaktiv komposisjon og improvisasjon.

Verket er støttet av Fond for Lyd og Bilde og Komponistenes Vederlagsfond. Produsert i samarbeid med Electric Audio Unit (EAU).
 

Meet The Artists

Natasha Barrett_photo_CreditCarsten Aniksdal_2021_print-6 - Natasha Barrett.jpg

Natasha Barrett er en komponist som bruker ny teknologi sammen med eksperimentell tilnærming til lyd. Hun komponerer for et bredt spekter av samtidsmusikk, inkludert konsertverk, lydkunstinstallasjoner i det offentlige rom og interaktiv multimediakunst. Hun er en internasjonalt anerkjent artist og forsker som bruker 3D-lydteknologi i komposisjon og har produsert musikk og publikasjoner innen dette feltet. Verkene hennes bestilles og fremføres over hele verden. Hun har mottatt over 20 internasjonale priser, inkludert Nordisk Råds musikkpris. Hun samarbeider også med utøvere, billedkunstnere, arkitekter og forskere. Høydepunkter inkluderer 3D audiovisuelle filmer med den USA-baserte OpenEndedGroup bestilt av IRCAM (FR), EMPAC (USA) og Ultima Festival (NO), lydarkitektoniske installasjoner med OCEAN Design Research Network (NO), musikalsk bruk av geovitenskap med Universitetet i Oslo, og live elektronikk-samarbeid med vokalensemblet Nordic Voices (NO) og organist Nils Henrik Asheim (NO). Pågående prosjekter inkluderer verk for Cikada String Quartet (NO) og Ensemble Itinéraire (FR). Hun er også aktiv innen ytelse, utdanning og forskning.

EAUvirt-1200x675.jpg

Electric Audio Unit (EAU) er et norsk performance-ensemble som spesialiserer seg på elektroakustisk musikk og oppslukende romlig lyd. EAU fremfører verk fra hele verden, bestiller nye komponister og gir workshops og mesterklasser”.

Silje Aker Johnsen - Foto_ Andreas Ulvo - Silje Marie Aker Johnsen.jpg

Silje Aker Johnsen er sopran og danser. Hun har en doktorgrad i kunstnerisk forskning fra Operahøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo, med prosjektet «Et søk etter en utvidet fysisk tolkning av samtidsvokalmusikk og av opera». Hun er også utdannet ved Griegakademiet, Bergen, Universität der Künste, Berlin og Norges musikkhøgskole, Oslo. Silje debuterte med Berliner Kammeroper i 2006. Hun har gjestet Den Norske Opera i Ballerina av Synne Skouen, med Her av Erik Dæhlin og Silje Aker Johnsen og i flere andre verk. Hun har jobbet som danser i Polish Dance Theatre, hvor hun blant annet danset i Minus 2 av Ohad Naharin.Hun er medlem av Ensemble Neon, som vant Spellemannspris for debutalbumet i 2016. Silje ble kåret til Årets utøver 2013 av Norsk Komponistforening.

bottom of page