top of page

The Color of Green

 Miguel Emilio Dobrodenka Steinsland (NO) & Claudia Lucacel (NO/RO)

IMG_0717.JPG

24.08 KL.19:30

Forstanderskapssalen, Sentralen

Hva er virkelighet? Kan vi stole på hva vi ser, hva vi hører, hva vi føler. Lyd og bilde flyter i grenseland av hva hjernen og hjertet kan akseptere eller forstå. Vi vil forsøke å gi liv til en urgammel tid i vår kropp, å kommunisere med vår egen tidløse lengtende underbevissthet. Vi leter etter det ekte opprinnelige mennesket, og på utsiden lever vi våre moderne liv. Miguel Steinsland og Claudia Lucacel gir oss et glimt inn i deres pågående arbeid, med en komposisjon og samspill av bilde-lyd-innspillinger gjort ute i felt, som også blir levendegjort av duoen på scenen.

Støttet av Innladet Fylkekommune.

Innlandet_fylkeskommune_liggende_pos_CMYK.jpg

Meet The Artists

289277999_1376913456104738_4574331337406052185_n.jpg

Miguel Emilio Dobrodenka Steinsland

Miguel har siden 1997 vært aktiv som vokalist. Med jazzbandet Christianssand String Swing Ensemble (nå: Salto Mortale) har han bidratt i flere plateinnspillinger, norgesturnéer og i bandets egen internasjonale musikkfestival m.m. Den argentinske storavisen La Nacion skrev følgende om Miguels scenekvaliteter, etter en konsert i Buenos Aires: «Nøkkelen ligger hos Dobrodenka - en allsidig sanger som behersker forskjellige stilarter – en som erobrer sitt uttrykk og innehar en uvanlig kontakt med publikum». I flere år har Miguel skrevet musikk som rommer blant annet viser, tango, rock og eksperimentelt. I 2018 hadde Miguel sin første solokonsert utelukkende med eget materiale og til denne konserten ble det brukt live-paint på scenen, tracks og elektronica, i tillegg til akustiske improvisasjoner. I årene etter fortsatte han å utforske denne delen av sitt musikalske univers. Et eksempel på hans musikk i et annet format er komposisjonen «Ensomhetens Øy», og balladen ble fremført i Kilden sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Han har vært skuespiller ved Grusomhetens Teater i Oslo siden 2009, med sin debut i den mannlige hovedrollen Knut Skytte - som ble en verdenspremiere på operaen Fjeldfuglen av Henrik Ibsen. Denne forestillingen fikk Hedda-nominasjon som Årets teaterbegivenhet, og den ble fremført på norsk i 16 land, deriblant i India og USA. Deretter har Miguel gjort flere andre roller ved Grusomhetens Teater, deriblant som Falk i «Svanhild» og som George i «Hvem er redd for Virginia Woolf?». En av hans låter ble også brukt i forestillingen «Venus & Mars» til temaet for Mars, og i «En sporvogn til begjær» ble han brukt som lyddesigner i tillegg som skuespiller. Miguel arbeider stadig med nye komposisjoner og tekster, og vil oftere bli å se på scenen i fremtiden – også som solo-artist. 

109760611_10224020073068794_4962733170120941655_n.jpg

Claudia Lucacel er produsent, filmskaper/fotograf, og performancekunster. Hun er opprinnelig fra Romania, vokste opp i Hellas og er bosatt i Norge siden 2014. Claudia har en bachelorgrad i teater (regi/skuespill) fra University of Peloponnese i Hellas, en ettårig utdannelse i dokumentarfilm samt en pågående mastergrad i drama og teaterkommunikasjon fra OsloMET. Siden hun ble ferdigutdannet i 2012 har hun jobbet med en variasjon av kulturprosjekter i forskjellige roller bl.a. som produsent, inspisient, regiassistent, skuespiller, teaterinstruktør, I Hellas, USA, UK, og Norge. I NY arbeidet Claudia som regiassistent og produksjonsansvarlig for teaterkompaniet Aquila Theater under deres NYC (BAM) & US national Tour in ‘12&’13. I Norge var hun hovedprodusent for Grusomhetens Teater og regiassistent for Lars Øyno for alle ny produksjoner, gjestespill/turneer, gjenopptagelser i Norge og internasjonalt i 4 år.  Claudia er styremedlem og produsent i VoxLAB og har arrangert VårFEST siden 2019.  I tillegg til en bakgrunn med produksjonsarbeid, driver Claudia med film og fotografi med focus på scenekunst og dokumentar.  Claudia brenner for å skape inspirerende kulturopplevelse med focus på tverrfaglighet. For tiden jobber hun frilans som produsent/fotograf for diverse kunder og er bosatt på et småbruk i Gran.

bottom of page