top of page

Voggesang ved soloppgang
(Gi meg solen)

komponist: Solveig Sørbø  librettist:Maria Kjos Fonn

Heroin spoon.jpg

24.08 KL.19:30

Forstanderskapssalen, Sentralen

Susanna Wolf (soprano), Mirsaeed Hosseiny Panah (santoor), Visobel Black (violin), og Solveig Sørbø (piano)

 

Arien synges av hovedpersonen Elise mot slutten av operaen Heroin Chic. I scenen ber den en gang engelaktige unge kvinnen fra en velstående familie, som har blitt en heroinist ridd av spiseforstyrrelser og drevet av en intensiverende tiltrekning til mørke, skitt og død, moren om å gi henne en skudd som resulterer i en overdose.

 

Les mer Heroic Chic her

Meet The Artists

redhead-square-300x300 - Soursoil Rec.jpg

Solveig Sørbø er en autodidakt komponist, produsent og musiker som lager kammermusikk, filmpartiturer, vokalmusikk og alternativ fusjon. Hun utvikler for tiden to musikalske dramaer.

Susanna-Madrid-2017-5 - Susanna Wolff.jpg

Susanna Wolff

Susanna Wolff studerte sang ved Barratt Due Institute of Music i Oslo og ved The Guildhall School of Music and Drama i London. I 2018 vant hun førsteprisen i sangkonkurransen i Spoleto, som førte til opera-debuter på flere teatre, blant dem Teatro San Carlo i Napoli. Hun har vært solist med orkestre i Italia og Spania, med både opera, konsertrepertoar og til og med zarzuela, som hun også har spilt inn. Hun er svært allsidig og fremfører også samtidsmusikk og argentinsk tango. Fremtidige høydepunkter inkluderer Flaminia i Haydns Il mondo della Luna med Trondheim Symfoniorkester og Adalgisa i Bellinis Norma på Folkoperan i Stockholm.

download (1).jpg

Mirsaeed Hosseiny Panah er en iransk komponist og musiker hvis hovedinstrument er santoor. Hans nysgjerrighet på forskjellige musikalske sjangre motiverte ham til å studere klassisk musikk og jazz i tillegg til arven fra iransk klassisk musikk.
Han er ikke bare invitert som solist, men har også fått flere oppdrag som komponist og arrangør.

maria_kjos_fonn03_foto_oda_berby.webp

Maria Kjos Fonn

Maria Kjos Fonn er en av Skandinavias mest anerkjente forfattere. Hun har skrevet noveller og romaner alle hyllet av kritikere, og er spaltist i Morgenbladet, samt i Oslo-avisen Aftenposten. Hun har også skrevet – og fremført – ulike scenetekster, fremført med musikk. En av disse forestillingene, The Politics of Emotion, en forestilling med scenetekster lest til musikk av Sandra Kolstad, hadde premiere på Litteraturhuset i september 2019, etterfulgt av en turné i Norge og Europa før den ble fremført i gjestepaviljongen i Frankfurt i oktober, og til slutt i Berlin. Forestillingen er produsert i samarbeid med NORLA og Bokåret. Marias roman Kinderhore (2018) ble nominert til Brageprisen 2018 og P2-lytterprisen 2018. For Heroin Chic (også nominert til P2-lytterprisen) mottok Fonn Mads Wiel Nygaards Legat og Natt & Dags litteraturpris. Kinderwhore er oversatt til dansk og tysk, og Heroin Chic vil bli utgitt på dansk og tysk i 2022. 

VisobelBlack - Visobel Black.jpg

Visobel Black er en australsk/britisk komponist, utøver og billedkunstner med base i Oslo siden 2017. Hun er klassisk trent innen fiolin og vokal, og har en Bachelor i komposisjon (Sydney Conservatorium, 2004) og en Mastergrad i musikk (WSU, 2006). Gjennom sine komposisjoner og improvisasjoner utforsker hun effekten av romklang og hvordan det skaper rom. Arbeidet hennes fokusere på skjæringspunktene mellom feminisme, traumer, natur og folklore, og smelter sammen lyd, kunst, bevegelse og tekst for å skrive nye fortellinger.

bottom of page