top of page

AnimariAnimate! - Limpe Fuchs

 Kristin Norderval (NO/US), Viktor Bomstad (NO), Hanna Filomen Mjåvatn (NO),

Mirsaeed Hossein Panah (IR), Trina Coleman (US/NO)

og unge deltakere fra #OccupyOpera

58FC35F1-90C0-4332-A2E4-5AC909871133.JPG

AnimariAnimate! avslutter festivalen. AnimariAnimate! byr på en surrealistisk verden: en lydinstallasjon publikum kan gå gjennom og en teaterforestilling som kan ses. Limpe Fuchs engasjerende opptredener med hennes særegne instrumenter inspirerer til henført oppmerksomhet hos publikum. Fuchs beveger seg som en danser gjennom rommet mens hun synger i sin unike flyktige og fugleaktige stil, og spiller på sin enorme to meter høye pendelstreng, sin fire meter lange litofon, og diverse andre hjemmelagde instrumenter.

 

AnimariAnimate! er resultatet av et samarbeid mellom den legendariske perkusjonisten og komponisten Limpe Fuchs, sangeren og komponisten Kristin Norderval, og noen utvalgte unge deltakere fra #OccupyOpera, VoxLABs sommerverksted for unge utøvere. Du kan lese mer om #OccupyOpera her

Meet The Artists

artworks-000258888356-5kh2ui-t500x500.jpg

Legendariske Limpe Fuchs, nå 80 år gammel, oppnådde internasjonal berømmelse på 70 tallet som komponist, improvisator og tverrfaglig scenekunstner. Hun ble særlig anerkjent for sitt samarbeid med Paul Fuchs i Krautrock duoen «Ensemble Anima». Limpe Fuchs' enorme selvlagde slagverk, hennes blåse- og strykeinstrumenter, billedkunst, og teaterforestillinger har gjort henne anerkjent. Gjennom årene har Limpe laget en rekke musikkteaterforestillinger og spilt med de fleste musikere innen Tysklands jazz og avant-garde miljø. Selv etter mange tiår, bevarer Limpe Fuchs en særegen personlighet og en humoristisk sans i sine fremføringer. Hun veksler fritt mellom sine spesiallagde trehorn, bambusfløyter, perkusjonsstykker, strengeinstrumenter og sin egen unike, selvlærte fuglesang. Med sine høye pendulerte strengeinstrumenter, stor litofon (serpentinittsteiner) og variable trerader, skaper Limpe Fuchs en unik verden der lyd, lydskulpturer, billedkunst og bevegelser er sammensatt. Hun engasjerer seg i et teater og koreografi av objekter og objektenes vibrasjoner, der det visuelle aspektet av en forestilling har samme betydning som det akustiske. Med sin konsentrerte lytting og smidige bevegelser skaper hun en sterk scenisk tilstedeværelse. Limpe Fuchs opplever nå utvidet interesse for sitt arbeid. Hennes utstillinger, installasjoner og forestillinger er etterspurt i USA og over hele Europa.

Trina C headshot Baltimore - Trina Coleman.jpg

Trina Coleman

Trina er en amerikansk komponist-utøver som begynte å dele egne sanger etter å møtt på uventede personlige prøvelser. Hun henter materiale fra sin klassiske skolering og multikulturelle bakgrunn når hun lager et progressivt soul-uttrykk som pulsere med et kraftfullt personlig narrativ. Hun har opptrådt på festivaler og konsertscener på USAs østkyst med bandet sitt Sojourne, før hun flyttet med familien til Oslo i 2016. Trina opptrådte på The Voice Norway i 2019 med hennes egen gjengivelse av "Ain't No Sunshine", og hun vil gjøre sin debut på Den Norske Operaen denne våren med Nordic Black Theatre sin produksjon av “After the Dream.”

hanna.jpeg

Hanna Filomen Mjåvatn

Hanna Filomen Mjåvatn er danser, koreograf og lærer med bachelorgrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Koreografien hennes har dukket opp på steder som Tou Scene (Stavanger), Bærum Kulturhus, Mediterraneo Dance Festival (Italia), Clarence Space (Storbritannia) og mer. Hun har også opptrådt internasjonalt for blant annet Kari Hoass Productions, Mia Habib, Elle Sofe Henriksen og Shanti Brahmachari.

Kristin Norderval-1-photocredit-Fin Serck-Hanssen - VoxLAB forening.jpg

Komponisten og sangeren Kristin Norderval er inspirert av hybriditet, interaktivitet og ideen om at alt vi gjør er stedsspesifikt. I sine operaer, kammerverk, lydinstallasjoner og musikk for dans og teater, blander hun akustisk og elektronisk lyd, stemmer, og rommets akustiske resonans. I soloverkene hennes behandler hun stemmen sin i sanntid for å skape komplekse soniske lag og uvanlige lydlandskap. Trådløse kontrollere lar henne manipulere lyden med fysiske bevegelser. Arbeidet hennes med Pauline Oliveros over tre tiår var en primær innflytelse når det gjaldt å kombinere strukturell strenghet med improvisasjon.
 
Kristin tjente først til livets opphold som sopransolist med fokus på samtidsmusikk, særlig amerikanske komponister fra The New York School. Hun fremførte og spilte inn verk av komponister som Philip Glass, John Cage, Pauline Oliveros, Steve Reich, Annea Lockwood, David Lang, Tania Leon, Anne Le Baron, Frances White, Christian Wolff, George Crumb og mange andre. Kristin Norderval fokuserte på komposisjon igjen etter hennes 40-årsdag. Hennes komposisjoner har fått internasjonal anerkjennelse. Solo-CDen hennes «Aural Histories» ble oppført av musikkritikeren Alex Ross (The New Yorker) som en av «Ten Notable Classical Music Recordings of 2012». Hennes opera «The Trials of Patricia Isasa» (2016) vant Quebecs OPUS-pris i to kategorier: beste samtidsmusikk og beste produksjon. Kristin Norderval er for tiden doktorgradsstipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo.

934147_10151664101490668_1741265921_n.jpg

Viktor Bomstad

Viktor Bomstad er en gitarist og joiker fra Storfjord i Nord-Troms. Han har vært å se i en rekke ulike konstellasjoner de siste årene og har den siste tiden gjort stor suksess med bandet Sex Magick Wizards, som har sluppet plate på sagnomsuste Rune Grammofon og turnert Tyskland rundt. Viktor er en søkende og nysgjerrig musiker som ofte leker i landskapet mellom vakkert og støyende. Han er å se i sine egne- og andres prosjekter på alt fra barneforestillinger til skitne rockeklubber. I desember 2022 slipper Viktor sitt første soloalbum på Nice Things Records.

download (1).jpg

Mirsaeed Hosseiny Panah

Mirsaeed Hosseiny Panah er en iransk komponist og musiker hvis hovedinstrument er santoor. Hans nysgjerrighet på forskjellige musikalske sjangre motiverte ham til å studere klassisk musikk og jazz i tillegg til arven fra iransk klassisk musikk.Han er ikke bare invitert som solist, men har også fått flere oppdrag som komponist og arrangør.

bottom of page